Rink, de controller voor de Gear VR

De HTC Vive kun je besturen met de SteamVR controller die werkt op basis van Lighthouse technologie, de Oculus Rift werkt samen met de Oculus Touch waarmee je spellen als Rock Band VR kunt spelen. Beide controllers komen pas in het tweede kwartaal van 2016 in de winkel maar ze bestaan, en ze werken. Dat was één van de uitdagingen van het minder zware Gear VR concept; naast de noodzaak voor een luxe Samsung Smartphone moest je het stellen met standaard game controllers die niet ontworpen zijn voor VR. Daar gaat nu verandering in komen met de Rink controller van Samsung.

Rink voor Gear VR

Rink3Hoewel Samsung sneller op de markt was dan de concurrentie is het ook een product met minder mogelijkheden. Het gebrek aan echte controle is daarbij een nadeel. Op CES 2016 introduceren ze de Rink controller voor Gear VR, naast een “slimme” riem en TipTalk, een manier om beter het geluid van een telefoongesprek te horen door je vinger bij je oor te houden.

Met de Rink houd je een soort handgreep vast die (waarschijnlijk) positie kan bepalen en gebruikt kan worden om voorwerpen te bewegen in de virtuele omgeving. In de voorbeeldfoto zie je een dame met een Gear VR die een virtueel tennisracket in haar hand houdt. De controller lijkt om je hele hand gevormd te zijn, daarmee willen ze de taferelen van vliegende Wii remotes van Nintendo waarschijnlijk voorkomen.

Positie

Rink 1Positie bepalen? De oplettende kijker ziet ook een extra zwart kastje op de Gear VR. Het is mogelijk dat deze zorgt voor positional tracking, iets wat momenteel ontbreekt in de Gear VR maar wel erg handig is voor een externe controller als deze. Je kunt nu bij ons de Samsung Gear VR huren!

Het is nog even afwachten, Samsung heeft in ieder geval met deze drie producten enkele originele concepten voor de CES 2016 op stapel staan.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.