ClickCease

Het riool van Londen komt naar Daydream

The Guardian is een bekende Britse krant, toch komt tweederde van de bezoekers online van buiten Groot Brittannië. De redactie van The Guardian omarmt nieuwe technologie wat blijkt uit een VR team in huis die toegespitst is op het bedenken en uitvoeren van interessante VR applicaties.

Underworld is de eerste in een serie van zes nieuwe applicaties voor Google Daydream waarbij je een virtuele tocht kunt maken door het Victoriaanse riool dat onder Londen ligt.

De Grote Stank

In 1858 was er een cholera epidemie in Londen waarop het parlement besloot het rioolsysteem te moderniseren. Bradley Garret neemt je mee op een reis door dit labyrint onder Londen, gewapend met een virtuele schijnwerper.

Tijdens de rondleiding kun je kiezen om de legendes van het riool te ontdekken, je kunt ook kiezen voor een alternatieve route waar je meer te weten komt over de “flushers”, het personeel dat het riool moet reinigen.

Exclusief voor Daydream

Bij de lancering van Google Daydream werd The Guardian specifiek genoemd als content partner. Underworld is de eerste VR presentatie, er zullen de komende 18 maanden nog vijf andere virtual reality films volgen.

Daarnaast komen er ook zes 360 graden video’s die je ook via andere kanalen kunt bekijken. Met behulp van het nieuwe VR team bij The Guardian willen ze verhalen op een interactieve wijze vertellen waarbij je helemaal op kunt gaan in de reportage.

Eenzame opsluiting

Met de VR app “6×9” kwam The Guardian al eerder met een indrukwekkende VR reportage, hierbij kon je virtueel plaatsnemen in een gevangeniscel. Zo kun je ervaren hoeveel impact eenzame opsluiting heeft op een gevangene.

Daarmee laat The Guardian zien welke meerwaarde VR technologie biedt voor verslaggeving. Ook publicaties als de New York Times investeren in virtual reality en 360 graden video om het nieuws uit de wereld dichterbij te brengen.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.