Safeway - Offshore simulator

Industry: Offshore
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Training

safeway new 1 - Safeway Ofsshore Simulator

De cliënt

Safeway is maakt deel uit van de divisie Marine and Offshore binnen de Van Aalst Group. Safeway ontwerpt en ontwikkelt offshore loopbrug systemen.Deze wordt gebruikt om operators en goederen van een schip naar een offshore locatie, zoals een booreiland, te transporteren.

De vraag

Het bedienen van de loopbrug vereist specifieke vaardigheden en uitgebreide training die vaak op zee moet worden gedaan. Dit neemt veel personeel en tijd in beslag en brengt hoge kosten met zich mee. Safeway kwam naar ons op zoek naar een trainingstool waarin het besturen van een loopbrug kon worden gesimuleerd, zonder daadwerkelijk de zee op te hoeven.

Het concept

Een VR-training waarbij operators een Safeway-loopbrug kunnen besturen alsof ze zich op het schip zelf bevinden.
In de simulatie hebben ze uitzicht op een virtuele cabine en hebben ze volledige controle over de loopbrug systemen via twee joysticks.

De executie

Het creëren van de omgeving

Om een realistische ervaring te creëren, hebben we de 3D-modellen van de loopbrug en de cockpit gebruikt. Deze zijn geoptimaliseerd voor VR en maken gebruik van alle interfaces en knoppen die in de loopbrug te vinden zijn. We hebben de geluiden opgenomen die de machine maakt en zelfs een radio toegevoegd om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken.

Ontwikkeling van de training

In de simulatie kunnen verschillende noodscenario’s worden gesimuleerd, bijvoorbeeld een stroomstoring of het uitbreken van een brand. Met behulp van deze scenario’s kunnen werknemers het besturingssysteem beheersen en vrijwel elke noodsituatie aanpakken. In de simulaties is het ook mogelijk om mensen en containers veilig te vervoeren naar een windturbine of een olieplatform.

De oplevering

Een virtual reality-simulatie die alleen een laptop, een VR-headset en twee joysticks vereist. Deze voegde wij samen in een kleine en mobiel oplossing die eenvoudig te vervoeren. De eenvoudig installatie kan volledig door het bedrijf zelf beheert worden en het trainen van opleiders is zeer eenvoudig.

De resultaten

Dit simulatie zorgt voor minder personeel-, reis- en afschrijvingskosten. Bovendien is het een veel veiligere oplossing en kunnen medewerkers vaker trainen. De oplossing is bovendien veel duurzamer met vrijwel nihil belasting van de natuur. Safeway bespaar jaarlijks zo tienduizenden euro’s én het milieu.

 
Safeway2 1 - Safeway Ofsshore Simulator
safeway1920 main 1 - Safeway Ofsshore Simulator
Rectangle 3784@2x 1 - Safeway Ofsshore Simulator
Rectangle 3783 - Safeway Ofsshore Simulator
vr owl logo wit 1 - Safeway Ofsshore Simulator

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.