Samenwerken in 3D ontwerp met Gravity Sketch VR

De HTC Vive wordt sinds de introductie geprezen voor de speciale controllers waarmee de gebruiker vrij kan bewegen in de ruimte. Dat maakt deze headset niet alleen ideaal voor VR spellen, ook artiesten maken veelvuldig gebruik van de nieuwe mogelijkheden die ruimtelijk ontwerpen biedt.

De wereld van traditioneel ontwerp en VR design komen samen met Gravity Sketch, een “collaborative” tekenpakket waar meerdere personen tegelijkertijd kunnen werken aan één ontwerp.

Gravity Sketch

https://youtu.be/KzyWjT8xd6w

Deze software richt zich op professionele ontwerpers die bezig zijn met geometrische modellen. Denk aan architecten, bouwkundigen en artiesten die in een 3D omgeving digitale schetsen kunnen maken.Gs2 Later kun je de objecten in een CAD programma verder bewerken.

Gravity Sketch is niet bedoeld om definitieve ontwerpen in te maken, je kunt de ruwe schetsen exporteren in standaard .OBJ formaat en vervolgens importeren in de 3D software naar keuze.

Je kunt Gravity Sketch naast de HTC Vive ook gebruiken met de Oculus Rift in combinatie met de Touch controllers.

 

Samenwerken

Een interessante functie van Gravity Sketch is de mogelijkheid om samen te werken aan dezelfde tekening. Het is daarbij niet nodig om meerdere VR headsets te gebruiken. Je kunt ook een tekentablet gebruiken.

Hiervoor is een speciaal transparant tekentablet ontwikkeld waarmee de ontwerper ruimtelijk kan tekenen. Op dit moment wordt de software nog getest op functionaliteit, via Steam Early Access is deze software te downloaden voor testers.

 

VR software voor artiesten

Er komen steeds meer tekenprogramma’s voor VR headsets. Tilt Brush van Google is een tekenpakket voor de HTC Vive, Quill is een soortgelijk tekenpakket voor de Oculus Rift. Ook in Augmented Reality kun je 3D ontwerpen maken met HoloStudio van Microsoft voor de Hololens.

Tablet

Artiesten die de mogelijkheden van VR ontwerp willen verkennen kunnen een HTC Vive huren en zo ervaren welke impact VR technologie heeft op visueel design.

https://youtu.be/BRIJG0x_We8

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.