Samsung investeert in Fove; OpenVR & Lighthouse zeker

Samsung heeft geïnvesteerd in het bedrijf Fove die als eerste fabrikant ter wereld een bril ontwikkeld met eye-tracking. Dankzij deze techniek is de vr bril in staat de bewegingen van je ogen te volgen. De investering van Samsung garandeert dat Fove gebruik kan maken van de Valve’s OpenVR en Lighthouse techniek

Investering uit het niets

De investering door Samsung, die zelf inmiddels hun tweede versie van de GearVR op de markt hebben gebracht, komt vrij onverwacht. Fove heeft met nog een week te gaan op Kickstarter bijna het dubbele van hun initiële doel van 250.000 dollar behaald.   Meerdere ‘stretch’ goals zijn gehaald maar het doel van zeven ton, waarmee de Lighthouse techniek van Valve werd toegevoegd,  leek buiten bereik. Tot Samsung met een grote zak geld kwam aanzetten.

Wij schreven al eerdere over de uniek mogelijkheden van Fove zoals het maken van oogcontact en het richten van je wapen. De bril houdt continue de blik van je ogen in de gaten waardoor je scherper beeld verkrijgt en minder last hebt van virtual reality sickness.  Het Koreaanse bedrijf ziet duidelijk potentie in de bril van Fove en is van overtuigd dat zij binnen aanzienlijke tijd een uniek product op de markt kunnen brengen.

Fove releasedate & prijs

Fove verwacht in maart te starten met het verschepen van de Development Kits aan Kickstart backers. Deze wordt geleverd als beloning bij een minimale pledge van ongeveer 500 euro.  Wanneer de consumentversie op de markt is nog onbekend maar de prijs zal waarschijnlijk ook ergens rond hetzelfde bedrag liggen.

Check de hands-on van Tested voor meer info over de Fove

 

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.