Sandbox werkt met Autograph bij lancering Tony Hawk Land

Het virtuele metaverse platform, Sandbox, werkt samen met pro-skateboarder, Tony Hawk, en het NFT-platform, Autograph, om Tony Hawk Land en voxel NFT’s van de skateboarders voor skaters en gamers om te handelen in de metaverse. 

tony hawk the sandbox metaverse - Sandbox Tony Hawk

Tony Who?

Tony Hawk, bijgenaamd “Birdman”, is een Amerikaanse professionele skateboarder die bekend staat om zijn beroemde 900-graden aerial spin-truc, die hij uitvoerde op de skateboardhelling tijdens de X Games 1999.
De legendarische skateboarder onthulde zijn plan op Twitter en zei dat hij is een samenwerking aangegaan met Sandbox om “het grootste skatepark ooit gemaakt” te bouwen.

 

In een blogpost op Medium zei Tony: “Ik ben mijn hele leven al fan van nieuwe technologie – vanaf de eerste videogames en thuiscomputers met CGI-mogelijkheden – dus ik ben gefascineerd door de metavers een enthousiast om onze cultuur een plek te geven het virtuele landschap van The Sandbox.”

- Sandbox Tony Hawk

Het grootste virtuele skatepark in Sandbox

Volgens een video en een blogpost van Sandbox zal het ‘Tony Hawk Land’ worden gebouwd op een stuk grond van 6*6, wat voldoende is om het te noemen als het grootste virtuele skatepark in de metavers. Het heeft een vergelijkbare gelijkenis met de “Tony Hawk Pro Skater”-gameserie, bestaande uit verschillende grindrails en skateparken.

Tony Hawk goes NFT

Volgens de overeenkomst zal het NFT-platform Autograph NFT’s en avatars maken op basis van Tony Hawk, evenals zijn meest iconische skateboard en kleding. Bijvoorbeeld het T-shirt dat hij droeg tijdens de X Games in 1999.

Screenshot 2022 07 13 at 18.36.21 - Sandbox Tony Hawk

Dillon Rosenblatt, mede-oprichter en CEO van Autograph, zei dat het bedrijf verheugd is om met zowel The Sandbox als Tony Hawk samen te werken om nieuwe meeslepende ervaringen op te bouwen die onmogelijk om buiten de metaverse te creëren.

Hoewel geen van de bedrijven details heeft gedeeld over de lancering van de skatepark-metaverse of de NFT’s, PlaytoEarn dat de metaverse niet alleen een marktplaats zal hebben om skateboards te verkopen, maar dat gebruikers ook het skateboard van hun dromen kunnen maken met behulp speciale software.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

De Metaverse voor jouw bedrijf?

Ontdek de mogelijkheden van de Metaverse voor jouw bedrijf.

Klik hier voor de mogelijkheden
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.