Sega en Zero Latency pakken het groot aan

We wisten al dat Sega bezig is met een permanente VR expositie in een groot winkelcentrum in Tokio. Toen was er nog geen partner bekend, nu weten we dat het Australische bedrijf Zero Latency de hardware en software gaat leveren. Kunnen we binnenkort titels als “House of the Dead” spelen in VR.

Zero Latency

zerolatency2Als je een reisje maakt naar Melbourne, Australië kun je een VR shooter spelen in een grote loods. Je krijgt een VR headset op je hoofd, samen met gekleurde tracking lampjes en heel grote geweren. Het spel dat je daar kunt spelen heeft wel iets weg van de Sega shooter “House of the Dead” maar het is een eigen productie, je kunt het met meerdere personen tegelijkertijd spelen.

De attractie moet het vooral hebben van de vernieuwing in gameplay, niet zozeer in het spelconcept. Het is een logische keuze voor Sega, die op dit moment niet bezig is een eigen systeem of software te ontwikkelen. In Amerika is The Void een soortgelijke attractie op basis van iets andere technologie. Als deze samenwerking een succes wordt kunnen we misschien later nieuwe titels van Sega verwachten.

THE CALL UP

callupDeze Sci-Fi film laat zien wat er gebeurd als een VR spel zoals hierboven beschreven niet loopt zoals gepland. De trailer ziet er veelbelovend uit, helaas zijn de recensies niet lovend. In het verleden zijn er al vaker films gemaakt over virtuele werelden.

The Matrix is misschien de meest bekende. Een andere film waarin virtual reality een grote rol speelt is eXistenZ van regisseur David Cronenberg. THE CALL UP doet ook denken aan de Britse Sci-Fi serie Red Dwarf waar de hoofdrolspelers ontdekten dat al hun avonturen en hun hele leven onderdeel van een spel bleek te zijn.

Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.