Siemens & NVIDIA werken samen om Industrial Metaverse te bouwen

Siemens, heeft een samenwerking aangekondigd met Nvidia om de creatie van een industriële metaverse te vergemakkelijken met behulp van Siemens’ Xcelerator en Nvidia’s Omniverse-platforms .

siemens process simulate nvidia omniverse a33ffd98 3196 4fdd a89a ebf11a997c08 prv - Siemens NVIDIA Metaverse

Samenvoeging van Xcelerator en Omniverse voor creatie industriëel Metaverse

Naast bedrijven zoals het Chinese Tencent zijn andere industrie grootheden ook bezig met het ontwikkelen van hun ‘eigen Metaverse’. 

Siemens Xcelerator, een open zakelijk digitaal platform, zal worden verbonden met Nvidia’s Omniverse. Dit laatste is een real-time grafische samenwerkingstool die fabrikanten in staat stelt, full-fidelity en real-time digital twins van een werkvloer maken.

Siemens Xcelerator is een pakket van software, hardware en diensten op basis van het internet of things. Gebaseerd op een groeiend ecosysteem van ‘hyperscalers” zoals AWS en een marktplaats  voor klanten om digitale producten en diensten te kopen.

 

Jensen Huang Roland Busch - Siemens NVIDIA Metaverse

Hoe kunnen industrieën profiteren van de toevoeging van Omniverse en Xcelerator?

Door Omniverse en Xcelerator met elkaar te verbinden, zullen fabrikanten in alle bedrijfstakken technische problemen kunnen oplossen, van ontwerp tot productie, lancering tot aan het trainen van personeel. Bijvoorbeeld ongeplande machinestilstand en onderhoudskosten; het verkrijgen van real-time gegevens om de workflow en resources te controleren; en een gebrek aan visualisatie van de vloer.

Siemens Xcellerator - Siemens NVIDIA Metaverse

Bovendien krijgen ondernemingen de kans om alle werknemers samen te brengen in de Metaverse, van machinisten tot elektriciens en van ontwerpers tot materiaalbehandelaars, om in real time samen te werken in een virtuele ruimte.

Dit zal niet alleen de reiskosten en -tijd verminderen, maar het zal er ook voor zorgen dat nieuwe producten sneller op de markt kunnen worden gebracht.

 

Kansen binnen de Metaverse

Bovendien zal het partnerschap bedrijven van alle groottes ten goede komen die de industriële metaverse zullen kunnen benutten en productieoptimalisatie, werknemersproductiviteit en duurzaamheid kunnen bereiken.

Roland Busch, President en Chief Executive Officer, Siemens AG, zegt: “Wanneer Siemens Xcelerator wordt aangesloten op Omniverse, maken we een real-time, meeslepende metaverse mogelijk die hardware en software van de rand tot de cloud verbindt met rijke gegevens uit Siemens’ software en oplossingen.”

 

Picture of Marketing
Marketing

De Metaverse voor jouw bedrijf?

Ontdek de mogelijkheden van de Metaverse voor jouw bedrijf.

Klik hier voor de mogelijkheden
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.