Siemens | Transforming the Everyday

De klant

Siemens AG is een Duits multinationaal conglomeraat en het grootste industriële productiebedrijf van Europa. Het bedrijf nodigt regelmatig hun topmanagement uit in München, maar vanwege Covid was dit niet mogelijk.

Dit jaar konden de bezoekers eindelijk komen en het bedrijf wilde laten zien dat ze niet stil hebben gezeten en een spannende toekomstvisie hebben.

De vraag

Het bedrijf wilde met 560 aanwezigen een unieke introductie van hun evenement creëren met een virtual reality ervaring.  Hun visie op de toekomst laten zien en Siemens neerzetten als een high-tech, cutting edge bedrijf voor de toekomst. 

De oplossing

Een naadloze, one shot ervaring waarin je heen en weer reist tussen de fysieke en digitale wereld waarin Siemens opereert.  De gebruiker wordt meegenomen naar verschillende locaties en de use cases van Siemens technologie in bijvoorbeeld smart cities en predictief onderhoud worden getoond.

De Intro

De ervaring begint met een countdown in zowel de fysieke als de virtuele omgeving. Vervolgens wordt de gebruiker meegenomen naar de Duitse stad München voor een verbluffend overzicht. De kijker word rondgeleid naar het kantoor van Siemens en wordt vervolgens meegevoerd naar de straten van de stad.

De stad

Rij over de wegen van een futuristische stad en zie de implementatie Siemens technologie om je heen. We creëerden drie unieke visuele stijlen van de stad die passen bij het multinationale team van Siemens. Je wordt meegenomen van van een Europese stad naar het Midden-Oosterse om te eindigen in een stad met een Aziatische vibe.

Slimme infrastructuur

Na een tocht door de stad word je meegenomen naar een enorm zonnepanelenveld.  Deze scene legt de nadruk op de stappen die Siemens neemt om de energietransitie te versnellen door de inzet van o.a. slimme technlogie als edge-computing.

Mobiliteit

Maak een ritje met de trein van morgen. Vanaf een virtuele versie van het treinstation in München legt de voice-over uit hoe technologie wordt gebruikt om het openbaar vervoer veiliger en efficiënter te maken.  Met behulp van sensoren en gegevensanalyse worden treinen intelligent en voorspellen ze wanneer ze onderhoud nodig hebben.

De fabriek

Door hardware en software te combineren met de industriële Metaverse kan Siemens gegevens visualiseren op digitale tweelingen. Dit wordt getoond in een virtuele fabriek waar echte 360 video wordt gecombineerd met 3D en animatie.

Het evenement

Samen met onze Duitse partner Kabetec en ons zusterbedrijf VR Expert toonden we de content aan meer dan 500 aanwezigen. Met behulp van onze eigen VR Sync software werd de ervaring aan alle aanwezigen tegelijk getoond.

Het resultaat

Een succesvolle ervaring voor het topmanagement die laat zien hoe Siemens van plan is onze toekomst te beïnvloeden met behulp van slimme technologie. Een geweldige kick-off voor de nieuwe CEO en gedenkwaardige start van de Siemens reünie.

Play Video

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.