Slot Zuylen | AR Timeswitch

De klant

Slot Zuylen is een kasteel bij het dorp Oud-Zuilen ten noorden van de stad Utrecht. Het werd oorspronkelijk in de 13e eeuw gebouwd en is al meer dan 50 jaar als museum opengesteld voor het publiek.

De vraag

De stichting die het museum beheert zocht naar een manier om het kasteel op visuele wijze tot leven te laten komen. VR Owl werd daarom gevraagd om te helpen bij het ontwikkelen van een AR app.

De oplossing

Een smartphone applicatie waarmee bezoekers zelf op ontdekkingstocht kunnen door het kasteel met een interactieve kaart en vier augmented reality visualisaties. 

Welkom in Slot Zuylen

De applicatie start met een introductie door de Heer van Zuylen. Een oud schilderij met een portret komt tot leven en verwelkomt de bezoeker en geeft informatie over het kasteel, de geschiedenis en de inwoners. Hij verteld over de mogelijkheden van de applicatie en wat de bezoeker kan verwachten.

De kaart en markers

De interactieve kaart van het slot bevat een viertal locaties waarop wat te beleven valt. Bij het selecteren van een locatie verschijnt een vraag en volgen instructies door het scannen van de markers. Deze markers zijn speciaal voor Slot Zuylen gemaakt gebaseerd op de geschiedenis en kenmerken van het kasteel.

De AR Visualisaties

In totaal zijn er vier locaties te bezoeken die een kijkje in het verleden bieden. Na het scannen verschijnt een 3D model die op dezelfde plek wordt getoond als waar het object vroeger stond. 

Zo plaats je buiten langs de muur een oude brug en visualiseer je de verdedigingsmuur. Binnen plaats je een bed uit de middeleeuwen en visualiseer je een open haard waar vroeger de familie van het kasteel samen kwam. 

Het Resultaat

De applicatie zorgt voor meer interactie tijdens het bezoek aan het kasteel en brengt de geschiedenis tot leven. De applicatie is eenvoudig te gebruiken waardoor jong en oud er mee uit de voeten kunnen. Bovendien kunnen er eenvoudig nieuwe locaties en interacties worden toegevoegd waardoor de app interessant blijft voor terugkerende bezoekers.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.