SOS Kinderdorpen | Multiyear 360 Project

De klant

SOS Kinderdorpen biedt humanitaire en ontwikkelingshulp aan kinderen in nood en beschermt hun belangen en rechten over de hele wereld. De organisatie werkt met zowel particuliere en zakelijke donateurs bij het realiseren van hun projecten. 

SOS Kinderdorpen Teaservideo V2.00 00 43 22.Still005 -
SOS Kinderdorpen Teaservideo V2.00 00 31 22.Still003 -

De vraag

In samenwerking met partner Heimstaden wordt een kinderdorp in Canchungo gerenoveerd en verduurzaamd waarbij zelfvoorziening een belangrijk thema is.

De renovatie spreidt zich uit over meerdere jaren. In het teken van duurzaamheid en efficiëntie werd gezocht naar een oplossing waarbij men niet telkens naar locatie hoeft te reizen.

 

De oplossing

In samenwerking met SOS Kinderdorpen en Heimstaden is gekozen om een VR Tour te ontwikkelen. Deze brengt je langs relevante locaties voor de renovatie.

Wij vlogen naar Afrika om een eerste nulmeting te doen waarbij de huidige staat van het dorp is vastgelegd. 

Vervolgens  is een local getraind om een 360 camera te gebruiken. Zij maakt elk halfjaar opnames zodat iedereen mee kan kijken naar de voortgang van de renovaties, op een leuke en duurzame wijze.

IMG 5359 scaled -

Het Resultaat

Een uniek project waarbij geïnteresseerde doorlopend updates krijgen van het werk dat SOS kinderdorpen verricht. Het empoweren van locals met de skills en tools om zelf opnames te maken past perfect bij de filosofie van de zelfvoorziening en duurzaamheid die centraal staat. 

 

Untitled 1 -
SOS kinderdorpen 1 1 -
SOS kinderdorpen 2 -
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.