Star Wars maakt een Magic Leap

Magic Leap is het geheimzinnige Augmented Reality project waarbij driedimensionale beelden op het netvlies worden geprojecteerd… of iets van die strekking. Elke paar maanden komt Magic Leap met een korte video waarbij hun technologie gedemonstreerd wordt, en elke keer roept dit meer vragen op dan er antwoorden worden gegeven. Dat ze samenwerken met Weta Workshop, het effects bedrijf van Peter Jackson dat onder meer werkte aan de Lord of the Rings films, was al bekend. Nu hebben ze een nieuwe partner uit de filmindustrie weten te strikken; Lucasfilm.

Van Lord of the Rings naar Star Wars

lucasfilmMagic Leap heeft grote namen aangetrokken vanuit de tech industrie en de filmindustrie. Naast Weta werkt de ILMxLab afdeling van Lucasfilm nu ook samen met dit bedrijf om de revolutionaire augmented reality technologie van Magic Leap mogelijk te maken.

Om alvast een voorproefje te geven van de mogelijkheden werd er een korte presentatie gemaakt met de bekende Star Wars figuren R2D2 en 3CPO. De directeur van Magic Leap, Rony Abovitz kondigde een “collaboration lab” aan, een creatieve samenwerking met ILMxLab. Of Weta ook deel uitmaakt van dit project is niet duidelijk. Bekijk de eerste clip van 3CPO en R2D2 door de ogen van Magic Leap:

De grote onbekende

magicleapTerwijl andere ontwikkellaars van VR en AR headsets er alles aan doen om prototypes en development kits aan het publiek te tonen is Magic Leap zeer geheimzinnig over hun product en technologie. Oculus kwam eerder al uit met de CV1 en HTC met de Vive, Magic leap laat dus nog even op zich wachten. We hebben nog geen headset gezien, er is geen prijs en release datum bekend en er zijn geen duidelijke specificaties vrijgegeven.

De demo video’s zien er steeds interessant uit maar worden wel altijd opgenomen in een behoorlijk donkere kamer. Zwart is erg moeilijk om met augmented reality weer te geven, dat kan de aanleiding zijn. We zijn wel weer een klein stapje verder in de ontwikkeling van het Magic Leap verhaal.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.