De 10 beste mixed reality toepassing

Mixed reality heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met de wereld om ons heen. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder gaming, onderwijs, opleiding en productie. Hier zijn de 10 beste mixed reality toepassing.

Mixed Reality toepassing 1: Hulp op afstand

een van de MR use cases is Remote Assistance. Een trainer of instructeur op afstand kan een werknemer op afstand werkinstructies geven om een taak uit te voeren. Dit kan nuttig zijn op een gevaarlijke locatie of als een werknemer een beginner is.

Het gebruik van MR voor assistentie op afstand verhoogt niet alleen de productiviteit, maar vermindert ook de tijd die nodig is om problemen op te lossen. Dit bespaart de industrie kosten en zorgt voor een betere klantervaring.

Saint-Gobain, een bedrijf in bouwmaterialen, gebruikt Microsoft HoloLens om zijn fabrieksarbeiders virtuele hulp van experts op afroep te bieden.

Mixed Reality toepassing 2: Opleiding en inwerken

mixed reality toepassing
Airbus gebruikt mixed reality om zijn werknemers te trainen in het onderhoud van vliegtuigen

Een van de mixed reality-toepassingen is training en onboarding. MR kan voordelig zijn voor organisaties die hun werknemers in-just-time training of gepersonaliseerde training willen geven.

Een werknemer kan bijvoorbeeld leren hoe hij een nieuw apparaat moet bedienen voordat hij in het echt aan de slag gaat.

MR helpt bij de effectieve visualisatie van kritieke processen, waardoor de kennisoverdracht robuust wordt, werknemers sneller leren, de procedures met weinig fouten volgen en verantwoordelijkheid nemen voor hun werk.

Airbus gebruikt mixed reality om zijn werknemers op te leiden in het onderhoud van vliegtuigen. Het bedrijf heeft een virtuele trainingsomgeving gecreëerd waarmee werknemers het onderhoud van vliegtuigen kunnen oefenen zonder echte vliegtuigen te hoeven gebruiken.

Mixed Reality toepassing 3: Immersieve projectvisualisatie

Mindsphere 1536x1049 1 - mixed reality toepassing,mixed reality-toepassingen
Siemens toont geavanceerde oplossingen voor slimme aandrijftechnologie, waardoor nauwkeurige simulatie mogelijk is

Mixed Reality (MR) maakt het mogelijk 3D-modellen te bekijken, waarbij gebruikers erdoorheen kunnen navigeren alsof ze al gebouwd zijn en kunnen samenwerken. De toepassingen omvatten een reeks taken zoals productontwerp, engineering en architectuur.

Zo kunnen architecten MR gebruiken om hun ontwerpen aan klanten te presenteren, zodat ze waardevolle feedback krijgen en de uitvoerbaarheid van hun concepten kunnen garanderen.

Siemens gebruikt MR om zijn aannemers te helpen hun projecten te visualiseren. Met het MR-platform van het bedrijf, MindSphere genaamd, kunnen gebruikers 3D-modellen van bouwprojecten in real-time bekijken. Dit kan aannemers helpen hun werk te plannen en dure fouten te voorkomen.

Mixed Reality toepassing 4: Samenwerking op afstand

Mixed Reality Ford - mixed reality toepassing,mixed reality-toepassingen

Met MR kunnen werknemers virtueel vergaderen in een gedeelde virtuele omgeving, ongeacht hun fysieke locaties. Ze kunnen met elkaar communiceren in een full-body 3D holografische projectie en communiceren via spraak en gebaren.

Hierdoor kunnen bedrijven hun reis- en logistieke kosten verlagen en kunnen teams op afstand samenwerken, ideeën uitwisselen en problemen oplossen, zelfs als ze geografisch verspreid zijn.

Door gebruik te maken van mixed reality kunnen de externe teams van Ford 3D-modellen van voertuigen visualiseren en ermee werken in een gedeelde virtuele omgeving. Dit maakt real-time samenwerking, ontwerpbeoordeling en probleemoplossing mogelijk, ongeacht de fysieke locatie van de teamleden.

Mixed Reality toepassing 5: Logistiek picken

In de meeste organisaties is magazijnlogistiek gebaseerd op verouderde papieren systemen, wat kan leiden tot vertragingen bij het vinden van het product en het verzenden ervan naar de respectievelijke bestemming.

Mixed Reality kan magazijnbeheerders op vele manieren helpen. Bijvoorbeeld bij het identificeren van de picklocatie, maar ook bij het minimaliseren van sorteerfouten en het geven van duidelijke instructies om de producten correct in de laadruimte te laden.

DHL experimenteerde met een mixed reality-toepassing in combinatie met smart glasses om vision picking mogelijk te maken voor magazijnoperaties. Dit resulteerde in een groei van 25% van de totale pickingefficiëntie en een verhoogde productiviteit.

Mixed Reality teopassing 6 : Academic Research

Traditionele marketingonderzoeksmethoden, zoals focusgroepen, vragenlijsten en één-op-één interviews, kunnen bevooroordeeld zijn. Dat komt omdat deelnemers beïnvloed kunnen worden door de aanwezigheid van de onderzoeker, of ze kunnen proberen het antwoord te geven dat ze denken dat de onderzoeker wil horen.

Met MR kunnen onderzoekers mixed reality-toepassingen creëren waarmee deelnemers kunnen interageren, en het kan ook worden gebruikt om fysiologische gegevens te verzamelen, zoals hartslag en oogbewegingen.

Volvo Cars gebruikt de mixed reality-prototypes van Varjo sinds de zomer van 2018 in hun workflow. Hierdoor konden ze ontwerp- en UX-concepten snel itereren en vervelende tool- en softwarewijzigingen vermijden, waardoor ze onderweg een aanzienlijk bedrag bespaarden.

Mixed Reality toepassing 7: Architectuur en engineering

Tokyu - mixed reality toepassing,mixed reality-toepassingen

MR wordt gebruikt door architecten en ingenieurs om gebouwen en constructies te ontwerpen en te visualiseren. MR kan worden gebruikt om 3D-modellen van gebouwen en constructies te maken, die kunnen worden gebruikt om potentiële problemen vroeg in het ontwerpproces op te sporen.

Met MR kan bijvoorbeeld worden gesimuleerd hoe zonlicht een gebouw binnenkomt of hoe de wind rond een constructie stroomt. Deze informatie kan worden gebruikt om het ontwerp van het gebouw te verbeteren, zodat het energie-efficiënter wordt en minder snel door wind wordt beschadigd.

Tokyu Construction gebruikt Microsoft Azure Remote Rendering op HoloLens 2 om afgewerkte gebouwen te visualiseren, de kwaliteit, productiviteit en kostenefficiëntie te verbeteren en voorop te blijven lopen op het gebied van bouwtechnologie.

Mixed Reality toepassing 8: Augmented Surgical Training

Practical implementation of the virtual reality in the surgical operating room - mixed reality toepassing,mixed reality-toepassingen

Traditioneel vertrouwen chirurgen op de informatie van MRI, CT-scans, röntgenfoto’s en andere dossiers om de chirurgische behoefte en procedure te bepalen. MR kan worden gebruikt om deze gegevens recht voor de ogen van medische professionals te verstrekken en hen te helpen bij operaties en andere medische procedures.

Augmented Surgeries zijn bedoeld om de precisie, nauwkeurigheid en algemene chirurgische resultaten te verbeteren door virtuele informatie, zoals medische beelden, real-time patiëntgegevens of navigatiegidsen, over het zicht van de chirurg heen te leggen.

Met mixed reality apparaten stelt AccuHealth medische professionals in staat om elektronische medische dossiers (EHR) en patiëntinformatie over hun gezichtsveld te leggen. Dit stelt artsen en verpleegkundigen in staat om patiëntgegevens in realtime te bekijken en te interageren terwijl ze hun handen vrij hebben.

Mixed Reality toepassing 9: Visuele beperking

MR-apparaten kunnen een driedimensionale weergave van de omgeving van de gebruiker in kaart brengen en creëren. Dit in kaart brengen kan mensen met een visuele beperking helpen om door onbekende gebieden te navigeren door in real time audio-aanwijzingen te geven om obstakels, paden of aandachtspunten aan te geven.

Bovendien kunnen MR-apparaten tekst vastleggen en omzetten in spraak, zodat gebruikers met een visuele handicap informatie op basis van tekst hardop kunnen laten voorlezen. Deze functie kan nuttig zijn voor het lezen van borden, etiketten, menu’s of ander gedrukt materiaal.

NuEyes gebruikt een speciale MR-bril om mensen met een visuele handicap te helpen. Met een MR-bril kunnen mensen dagelijks computerwerk verrichten en reizen op luchthavens, in Ubers en andere steden.

Mixed Reality toepassing 10: Ontwerp en ontwikkeling

mixed reality-toepassingen

MR kan productontwikkeling stroomlijnen. In plaats van heen en weer te gaan, kunnen productontwerpers een Mixed Reality-toepassing ontwerpen waarbij ze het product kunnen visualiseren in een ruimtelijke omgeving en op een manier zoals het er in het echt uit zou zien.

Bovendien kunnen productontwerpers met MR hun kosten drastisch verlagen omdat MR samenwerkingsprocessen inhoudt, waardoor feedback, prototypes, testen en beoordelen sneller kunnen verlopen.

Door gebruik te maken van mixed reality-apparatuur zoals Microsoft HoloLens, kunnen Ford-ontwerpers en ingenieurs virtuele prototypes van hun voertuigen visualiseren in een driedimensionale ruimte.

Kortom, mixed reality is een krachtige technologie die het potentieel heeft om veel industrieën te revolutioneren. Mixed Reality Bedrijven beginnen al mixed reality-toepassingen te gebruiken om de productiviteit van werknemers en de algehele bedrijfsgroei te verbeteren.

Op zoek naar een Mixed Reality use case voor uw bedrijf?

Wilt u Mixed Reality gebruiken voor uw toepassing? Neem dan contact op met een van onze experts voor een gratis adviesgesprek.

Picture of Marketing
Marketing

Ontdek VR training voor jouw bedrijf

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology voor training, simulatie en onboarding.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.