True Ideas, AH, Unilever, Postcode Loterij | Vega Favorieten

Industrie: Retail
Technologie: WebAR
Toepassing: Product marketing

render4 -

De executie

Gaston in AR

Allereerst is op basis van foto’s een 3D model van Gaston gemaakt. Vervolgens zijn middels motion capture zijn bewegingen opgenomen. Hiervoor is een speciaal pak met sensoren gebruikt die zijn bewegingen nauwkeurig registreerde. De laatste stap was het omzetten van de bewegingen naar animaties voor het 3D model. Het resultaat is een realistische, vloeiende weergave van Gaston in AR.

Fotorealistische gerechten

De 3D bestanden van de gerechten mochten niet te groot worden, omdat het laden van de experience dan te lang zou duren. Dit zou de gebruiksvriendelijkheid verminderen en daarom is fotogrammetrie gebruikt. 

Fotogrammetrie werkt door vanuit alle verschillende hoeken foto’s te maken en die samen te voegen. Dit zorgde voor een levensechte weergave van de gerechten zonder dat de 3D modellen te zwaar werden om mee te werken.

 

De levering

Alle Nationale Postcode Loterij lot-houders ontvingen een boekje met de twaalf vega gerechten. Op het boekje stond de QR-code, waarmee de deelnemers de WebAR experience konden starten. Met de geactiveerde cadeaukaart kon de deelnemer naar de Albert Heijn om vega producten aan te schaffen en de gerechten te koken.

De resultaten

De direct mailing campagne is in twintig dagen meer dan honderdtwintigduizend keer bekeken. De WebAR experience heeft een bijdrage geleverd bij het besparen van 3600 ton co2 en door de campagne zijn meer dan één miljoen vleesvervangers verkocht.

"We hebben de samenwerking erg positief ervaren; VR Owl is een bedrijf dat weet waar ze het over hebben, problemen effectief en creatief kunnen oplossen en relevante input kan leveren. Wij van True Ideas zouden jullie dan ook ten alle tijden aanraden.”

De cliënt en de vraag

Albert Heijn, Unilever en de Nationale Postcode Loterij werkten samen aan de Vega Favorieten campagne. Een campagne waar deelnemers kennis konden maken met vega producten en gerechten.

Het doel was om Nederland te laten zien dat vegetarisch eten niet moeilijk is, maar juist eenvoudig en lekker. De drie bedrijven schakelde True Ideas, een creative agency, in om een concept te ontwikkelen. De vraag aan VR Owl was om een direct-mailing campagne te verrijken met een interactief element.

Het concept

Inzet van WebAR

Het interactieve element moest eenvoudig te ervaren zijn voor alle ontvangers, daarom is er gekozen voor WebAR. Dit is een techniek waarbij je via de browser augmented reality content kunt bekijken zonder tussenkomst van een app. Ontvangers hoefden slechts een QR code te scannen waarna ze naar de website gingen en direct de virtuele vega gerechten konden bekijken. Dit zorgde voor een lage drempel, soepele ervaring en een hoger bereik.

Virtuele gerechten

De AR experience moest echt als een cadeautje aan de deelnemers gezien worden. Daarom nam Gaston de deelnemers op zijn kenmerkende manier mee langs alle gerechten, en vertelde hij hoe lekker en makkelijk klaar te maken de vegetarische gerechten zijn. Wanneer de deelnemer alle gerechten gezien had verschijnt een kadokaart in 3D. Gaston vertelde vervolgens de deelnemer wat de voordelen zijn van het activeren en helpt ze hierbij. 

render3 -
Albert Heijn
Albert heijn 2
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.