UMC | Patient Onboarding

De klant

Amsterdam UMC is een toonaangevend academisch medisch centrum dat kwalitatieve complexe patiëntenzorg combineert met vernieuwend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor de volgende generatie zorgmedewerkers. Het UMC zet diverse innovatieve middelen om de zorg naar een hoger niveau te tillen. 

De vraag

Het UMC voelt tal van complexe operaties uit waarbij het voorlichten van de patiënt een belangrijke stap is.  Voor één van de procedures, het implementeren van een zogenaamd ‘Clip’ voor het behandelen van lekkende hartkleppen wenste het UMC een 360 graden voorlichtingsvideo in te zetten.

Amsterdam UMC Clip Implantatie Tricuspidalisklep V2.00 00 32 12.Still001 - UMC Patient Onboarding
Amsterdam UMC Clip Implantatie Tricuspidalisklep V2.00 00 59 11.Still002 - UMC Patient Onboarding

De oplossing

Wij ontwikkelde twee video’s voor het UMC, eentje voor de plaatsing van de clip in de rechterhartkamer, eentje voor plaatsing in de linker. Beide video’s zijn qua 360 beeldmateriaal hetzelfde waarbij het verschil zit in de 2D animaties waarbij de inwendige procedures worden getoond.

De scenes

De video’s bestaan uit 9 scènes waarbij de patiënt door alle stappen van de operatie wordt geleid. De video start met een welkomstscherm, gaat vervolgens naar de verpleegafdeling en de cathkamer. De video vervolgt met informatie over de anesthesie en de procedure zelf. De video eindigt met afhandelen  van de procedure en de terugkeer naar de verpleegafdeling voor herstel. 

Amsterdam UMC Clip Implantatie Tricuspidalisklep V2.00 02 31 05.Still008 - UMC Patient Onboarding
Amsterdam UMC Clip Implantatie Tricuspidalisklep V2.00 04 46 03.Still005 - UMC Patient Onboarding

2D animaties

De video maakt gebruik van 2D animaties om de inwendige procedure van het plaatsten van de clip toe te lichten. Hierdoor krijgt de patiënt een beter beeld van de operatie en wat de resultaten zijn van de procedure.  Bij elke van de twee video´s verschilt de animatie om aan te sluiten op de plaatsing van de klip in linker of rechter hartkamer.

Het Resultaat

Het informeren van de patiënt zorgt dat deze beter voorbereid en minder angstig is. Daarnaast scheelt het UMC kostbare tijd omdat ze minder lang bezig zijn met voorlichting. Ten slotte zorgt een beter voorgelichte patiënt voor minder problemen tijdens de behandeling en een sneller herstel.

Video afspelen
Amsterdam UMC Clip Implantatie Tricuspidalisklep V2.00 06 15 05.Still006 - UMC Patient Onboarding
Amsterdam UMC Clip Implantatie Tricuspidalisklep V2.00 04 13 22.Still004 - UMC Patient Onboarding
vr owl logo wit 1 - UMC Patient Onboarding

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.