ClickCease

US Air Force | Zelfmoordpreventie VR training

Virtual Reality helpt luchtmachtofficieren zelfmoord te confronteren en tegen te gaan. Zelfmoorden nemen naar verluidt toe in het Amerikaanse leger. VR wordt nu ingezet om deze gevallen te helpen voorkomen.

De training bevat verschillende scenario’s, afhankelijk van de actie van de cursist. “De training haalt je absoluut uit je comfortzone. Het dwingt je om kritisch na te denken over wat je gaat zeggen of doen”, zegt sergeant William Parisse. Afhankelijk van wat de cursist zegt, zal de persoon in nood reageren en een nieuw scenario openen waarin hij correct dient te reageren.

Sgt. Parisse benadrukt dat de VR-training hem beter heeft voorbereid op een ontmoeting met een persoon in nood. De Amerikaanse luchtmacht bevestigt dat ze tevreden zijn met de resultaten van de VR-training en dat ze deze oplossingen verder zullen implementeren binnen het Amerikaanse leger.

Organisatie: U.S. Air Force
Tech: Virtual reality
Sector: Militair

VR Owl US air force

More inspiration

VR owl - Politie VR Hulpdiensten

Politie Central Buck | Politie VR-Training

De Central Bucks politie in Amerika gaat in 2022 gebruik maken van virtual reality training. In deze VR-training leren de agenten om te gaan met scenario’s waarin ze een situatie moeten de-escaleren om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen veilig zijn.

VR owl VR bril ziekenhuis Healthcare

Erasmus MC | Artsen VR-Training

Studenten van het Erasmus MC gaan vanaf oktober 2021 gebruik maken van virtual reality. Ze gaan oefenen met de zeldzame en acute situatie van een reanimatie na een openhartoperatie.

VR owl ziekenhuis VR headset Healthcare

Hogeschool Antwerpen | Verpleegkunde VR-Training

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakt gebruik van VR-training voor studenten verpleegkunde. De studenten moeten verschillende handelingen uitoefenen in de virtuele wereld.

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.