USAR | Aardbeving VR Training

Industrie: Hulpdiensten
Technologie: VR
Platform: HTC Vive Pro
Toepassing: Training

USAR V2.00 00 31 09.Still001 -

Vraag

Het USAR-team (Urban Search and Rescue) wordt naar rampgebieden gestuurd wanneer er een aardbeving heeft plaatsgevonden en personen vastzitten onder het puin van ingestorte constructies. De eerste stap in het veld is een grondige situatiebeoordeling die informatie verschaft die nodig is om de eerste USAR-coördinatie beslissingen te nemen; ASR2.

Om teamleden voor te bereiden en op te leiden, was de organisatie op zoek naar virtual reality als mogelijke oplossing. VR Owl werd gevraagd om te helpen bij het ontwikkelen van een VR-trainingsprogramma.

Oplossing

We hebben een VR-training gemaakt waarin verschillende aardbeving scenario’s kunnen worden gesimuleerd. De trainer kan de impact (schaal van Richter) en het tijdstip van de dag (dag of nacht) bepalen.

Elk scenario bestaat uit vijf werkplekken. Door de werkplek visueel te inspecteren, met informanten te praten en aandachtig te luisteren naar overlevenden, moeten USAR-studenten een beoordeling maken zodat het juiste label kan worden bepaald en daarom het juiste materiaal kan worden geselecteerd voor reddingsoperaties. De visuele detectie van mogelijk gevaarlijke stoffen is ook inbegrepen.

Bovendien kunnen gebruikers oefenen met het maken van markeringen op gebouwen in overeenstemming met het internationale USAR-protocol. Zo kunnen alle teams worden geïnformeerd over de voortgang van het werk op die specifieke werkplek.

Resultaat

Met de VR-applicatie kan USAR werknemers veilig en intensief trainen voordat ze naar afgelegen locaties worden gestuurd. Dit helpt hen voor te bereiden op hun moeilijke en emotionele opdrachten die ze zullen tegenkomen. USAR bespaart tijd en geld met efficiëntere training, maar vooral; ze zijn beter uitgerust om levens te redden en een verschil te maken.

VR Owl Usar aarbeving training
USAR1
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.