Van Gelder | Tramlijn AR Visualisatie

De klant

Van Gelder is de full-service infrapartner voor Nederland. Met hun infra-oplossingen dragen zij bij aan de slimme, duurzame en veilige openbare ruimte van de toekomst. Een Nederlands financieel onafhankelijk familiebedrijf met ruim 1400 gedreven collega’s en meer dan 100 jaar ervaring.

634424349cde192145f8c7b2 edwin hermans 001 1 -
63442548ee90337a70a8c4fe DSC08407 -

De vraag

Bij bouwprojecten is voor omwonenden en voorbijgangers een technische tekening van een project vaak onbegrijpelijk. Dit terwijl zij wel nieuwsgierig zijn hoe een hun straat of buurt er uit komt te zien. Voor de renovatie van Tramlijn 16 in Den Haag vroeg Van Gelder ons mee te denken over een manier om stakeholders op visuele wijze te informeren.

De oplossing

Een augmented reality applicatie die zowel op locatie in Den Haag als elke andere locatie een 3D visualisatie van de nieuwe tramlijn toont. In Den Haag zijn markers geplaatst waarmee de visualisatie exact over de bouwlocatie wordt uitgelijnd.

S21 – 1 e1681804598596 -

De VR App

De applicatie bevat een tutorial zodat mensen zowel op locatie als thuis eenvoudig aan de slag kunnen. Daarnaast bevat de app een overzicht van projecten waardoor Van Gelder in de toekomst eenvoudig nieuwe projectvisualisaties kan toevoegen.

De visualisatie

Het 3D model van de trambaan kan onafhankelijk van de locatie bekeken worden. Het is mogelijk het model op elk plat oppervlakte plaatsen en te schalen en draaien.

Op locatie in Den Haag wordt de visualisatie afhankelijk van op welke plak de marker is gescand exact over bestaande situatie geplaatst.


Het resultaat

De applicatie helpt Van Gelder bij stakeholder communicatie bij projecten die grote invloed hebben op de publieke ruimte. De visualisatie helpt iedereen zich een beeld vormen van de plannen zonder enige technische kennis.

vanGelder0002 scaled -
vanGelder0001 scaled -
vanGelder scaled -
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.