Virtual Reality Veiligheidstrainingen

Snel, efficiënt en overal trainen op veiligheid.

Virtual Reality voor veiligheidstraining

Train personeel op veilige en efficiënte wijze. Virtual Reality biedt Een hogere betrokkenheid, meer focus en lagere kosten t.o.v. andere veiligheidstrainingen.  

Hogere testscores

Studenten die leren met behulp van virtual reality onthouden informatie beter en scorer hoger


Lees onderzoek >

Betere leerervaring

Virtual reality biedt een verbeterde leerervaring ten opzichte van video en boeken.


Lees onderzoek >

Hoge betrokkenheid

Hogere engagement en meer positieve emoties ten opzichte van video en klassikaal.


Lees onderzoek >

Goedkoper

Op schaal is VR een goedkopere oplossing voor trainingen dan klassikaal en e-learning.


Lees onderzoek >

De onderdelen van VR Veiligheidstraining

Interactiviteit

De mate van interactiviteit; kijken, antwoorden of doen.

Content

De visuele weergave zoals mensen, omgevingen en objecten.

Software

Het beheren en aansturen van de trainingen en gebruikers.

Hardware

De VR brillen, randapparatuur en andere logistieke zaken.

1. Interactiviteit

Een vr training voor veiligheid kan passief of (semi)interactief zijn. Bij een passieve variant krijgt de deelnemer content te zien en neem hij informatie op. Bij een actieve variant beantwoordt hij vragen, maakt hij keuzes of voert hij acties uit.

Passief

Bijvoorbeeld het kijken van een 360 graden video rondleiding door een bedrijfspand. Dit is een lineare ervaring zonder keuzes en één uitkomst.

Waar zet je het voor in?

> Rondleidingen 
> Taken, processen en beleid
> Kennismaken met collega’s en cultuur

Semi-interactief

Bijvoorbeeld het kijken van een 360 video over veiligheid en het beantwoorden van vragen. De antwoorden kunnen invloed hebben op het verloop en de uitkomst.

Waar zet je het voor in?

> Veiligheidsregels
> Process of protocollen
> Communicatietraining

Interactief

Bijvoorbeeld het besturen van machines of apparatuur. Fysieke handeling en keuzes staan centraal alsmede een wisselende uitkomst.

Waar zet je het voor in?

> Fysieke taken omtrent veiligheid
> Machineveiligheid 
> Interactieve veiligheidstraining

2. Content 

De VR content bestaat uit beelden van de omgeving waarin de veiligheidstraining plaatsvindt. Bijvoorbeeld een fabriekshal met mensen en machines. Deze beelden worden met een speciale camera op locatie gefilmd of met de computer (na)gemaakt. 

360 graden video

Gefilmd met een speciale camera die een 360 graden perspectief bied. Zorgt voor een waarheidsgetrouwe beelden met een hoge mate van detail. Je kunt tekst en iconen toevoegen en met speciale software vragen invoegen.

360 graden video zet je in voor: 
Passieve of semi-interactieve veiligheidstraining zoals rondleidingen, beleidscommunicatie of veiligheidsinformatie.

Voordelen:
> Realistische beelden met hoog detail
> Lagere kosten dan 3D animatie
> Eenvoudig, schaalbaar proces 

Nadelen:
> Werken op locatie met echte mensen
> Na afloop aanpassen van inhoud is niet mogelijk
> Niet interactief 

3D animatie

Dit zijn beelden die met de computer worden gemaakt. Wij gebruiken hier bestaande content voor of maken dit na op basis van bestaand materiaal. Deze content is geschikt voor 360 video’s en interactieve applicaties.

3D animatie zet je in voor: 
Passieve, semi-interactieve en interactiever training zoals instructie, machines besturen of interactieve veiligheidstraining.

Voordelen:
> Interactiviteit is mogelijk
> Eenvoudig nieuwe scenario’s ontwikkelen
> Complexe scenario’s kunnen nagemaakt worden

Nadelen:
> Minder realistische weergave dan videobeelden
> Arbeidsintensiever en duurder dan 360 video 

SOMA Bedrijfsopleidingen – Veiligheidstraining Bouw

Een een scenario based veiligheidstraining met aspecten die niet tot nauwelijks te simuleren zijn. Hierdoor kan SOMA in een gecontroleerde omgeving trainen op bewustwording en communicatie. 

Het resultaat is een sneller en effectiever leerproces tegen lagere kosten. Deze eerste applicatie biedt SOMA de mogelijkheid eenvoudig nieuwe trainingsmodules toe te voegen en haar lesaanbod nog verder te verbeteren.

BAM Group – Trap-en bouwplaatsveiligheid

Een virtual reality applicatie waarmee medewerkers snel op de hoogte raken van de veiligheidseisen alsmede trapveiligheid binnen de bouw.

De medewerkers van BAM vonden dit een perfecte oplossing voor hun schema’s, informatiebehoefte en aandachtsspanne.

De mogelijkheden van veiligheidstraining verkennen?

Pringles  – Veiligheidstraining gevaren

Nieuwe medewerkers leren snel hun werkplek, de machines en veiligheidsrisico’s kennen met deze 3D replica van een lopende band.

Pringles zag dat gebruikers meer vertrouwen hebben om sneller aan het werk te gaan en pro-actiever zoeken naar gevaarlijke situaties.

USAR  – Veiligheidstraining aardbeving

Een interactieve virtual reality training waarin aardbevingen worden gesimuleerd.  Tijdens de training moeten medewerkers verschillende scenario’s analyseren en belissingen maken.

Medewerkers van USAR kunnen zo veilig trainen en gaan beter voorbereid en met meer zelfvetrouwen op pad. 

Meer info over veiligheidstraining met VR?

3. Software

Het aansturen en beheren van de VR veiligheidstraining doe je met speciale software. Wij bieden hiervoor diverse kant-en-klare oplossingen of ontwikkelen een applicatie op maat.

Standaardoplossingen

Wij bieden drie standaardoplossingen voor het beheren van onze vr trainingen voor veilig werken.

Look&Play stelt gebruikers in staat de trainingsvideo te starten door in VR  naar een icoon te kijken. Deze software is vooral geschikt voor individuele gebruikers of kleine groepen.

VR Sync beheert 360 graden video’s en speel deze gelijktijdig af. Een trainer kan zo voor meerdere mensen gelijktijdig een 360 graden video starten.

Kiosk Mode start een applicatie direct op wanneer je de VR bril aanzet. Zo kan de trainee direct beginnen met de veligheidstraining en geen andere apps starten.

Content management systemen (CMS)

Bij een content management systeem kun je de trainingen eenvoudig beheren via een online systeem. Je kunt informatie inzien, nieuwe content toevoegen of oude verwijderen.

Gebruikersbeheer

Via custom software kun je gebruikers beheren en groepen maken. Zo manage je samen met collega’s content en kun je specifieke veiligheidstrainingen toekennen aan bepaalde afdelingen of functies.

Data & Analytics

Onze oplossingen kunnen voorzien worden van analytics zodat je eenvoudig data kunt inzien. Denk aan het bekijken van resultaten van individuele gebruikers, de populairste trainingen, of meest gemaakte fouten.

AVG & Privacy

Onze eigen servers voldoen aan de strengste veiligheids- en privacy eisen. Indien gewenst draaien onze applicaties binnen je eigen IT infrastructuur om te voldoen aan bedrijfspecifieke eisen.

Onze services

Configuratie

Hardware en software wordt gebruiksklaar geleverd

Distributie

Wereldwijde levering en installatie op locatie

Training

Trainingen over de werking en handleidingen

Updates

Schaalbare content en software die blijft functioneren

Onderhoud

Altijd op en running met een custom SLA.

Support

Professionele support voor zowel de soft-als hardware.

Hardware & Hygiëne

Binnen ons bedrijf hebben VR hardware specialisten  die exact weten welke hardware geschikt is voor jouw VR veiligheidstrainingen. 

Stand-alone VR brillen

Stand alone vr brillen werken zonder computer en zijn vooral geschikt voor 360 video en minder complexe applicaties. Met de zogenaamde 3 DOF brillen je wel rondkijken maar niet rondlopen en is beperkte interactie mogelijk. Met de 6DOF brillen kun je zowel rondkijken als rondlopen en middels controllers interacteren in de virtuele omgeving.

PC VR brillen

Dit zijn brillen zoals de HTC Vive geschikt voor complexere trainingsprocessen zoals het besturen van machines. Deze sluit je aan op je computer voor extra rekenkracht om complexe omgevingen weer te geven of gebruik te maken van real time data.

Accessoires & Hygiëne oplossingen

Wij leveren diverse accessoires voor veilig en hygienisch gebruik van de VR brillen en hardware. Onze speciaal geselecteerde brillen zijn reinigen en daarnaast bieden wij diverse accessoires aan zoals UV installaties die 99% van de bacteriën doden.

Ons proces

01 Eerste afspraak

Het leren van elkaars bedrijven en de mogelijkheden van virtual reality bespreken en ervaren.


Output: Debrief

02 Ideegeneratie

Wij duiken in de huidige leeprocessen, werkwijze en materialen. Samen bepalen wij geschikte leerdoelen om een virtual reality training voor te ontwikkelen.

Output: Ideeën

03 Concept

Het beschrijven van de virtual reality training in een visuele presentatie waarin functies, stijl en voorbeelden samen komen.

Output: Concept & Quote

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op je verwachtingen.

Output: Alpha & Beta

05 Levering

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluatie

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

Wat klanten zeggen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.