Virtuix Omni

Dit is één van de eerste controllers gelanceerd werd via Kickstarter na de wederopstanding van virtual reality. Drieduizend backers zagen potentie is deze unieke manier van voortbewegen door een virtuele wereld. Simpel gezegd is de Omni een treadmill, een loopband waarop de gebruiker staat en vastzit middels een harnas,

Het apparaat registreert de bewegingen van de gebruiker zoals lopen, draaien en bukken en vertaalt deze vloeiend naar vr. De loopbewegingen worden geregistreerd met behulp van speciale magnetische schoenen. Rotatie, springen en bukken wordt mogelijk door een band die om je middel wordt bevestigd. De Omni beschikt over geen enkel bewegend onderdeel maar maakt gebruik van sensoren en magneten om de speler onderdeel te laten worden van een game.

Game toepassingen

De toepassingen van Omni zijn eindeloos maar vooral interessant voor gamers. Het bedrijf toonde al de mogelijkheid om het uitgestrekte landschap van Skyrim te verkennen. Gamers die zich liever op een modern slachtveld beginnen kunnen de Onmi gebruiken voor bijvoorbeeld Battlefield. De huidige games zijn echter niet berekend op dit apparaat waardoor de ervaring nog niet optimaal is. De Omni komt echter snel op de markt wat het waarschijnlijk maakt dat nieuwe games al in ontwikkeling zijn.

Overige toepassingen

Virtuix ziet echter ook toepassingen voor gebruik buiten de game industrie. Hardlopers kunnen bijvoorbeeld straks de marathon van New York lopen in hun eigen woonkamer.  Toerisme gaat tevens next level met de Omni. De makers brengen bijvoorbeeld een interactief tripje naar ons eigen Amsterdam uit.

Releasedate & Prijs

De Omni komt op 30 april uit en gaat 500 dollar kosten. Hiervoor krijg je een complete set inclusief schoenen en harnas.

 

 

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.