ClickCease

ABC Bemmel | VR Dreammap

Industrie: Gezondheidszorg
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Mentale support

Vraag

ABC Bemmel biedt specialistische begeleiding met ervaren coaches die zich richten op het ontwikkelen en vergroten van de persoonlijke en sociale zelfredzaamheid. 

ABC Bemmel heeft een methode ontwikkelt die “Dreammap” heet. Dit is een mentale oefening waarbij deelnemers meegenomen worden naar een rustgevende plek. Deze Dreammap wilde ABC Bemmel tot leven brengen om minder visueel ingestelde mensen te helpen.

Resultaat

De virtual reality omgeving helpt patiënten visualiseren, tot rust komen en zodoende optimaal gebruik maken van de door ABC Bemmel ontwikkelde behandeltechniek. De prachtige natuurrijke omgeving brengt de patiënt tot rust en stimuleert interactie met de omgeving alsmede de behandelaar.

Deze applicatie helpt ABC Bemmel om patiënten sneller en effectiever te begeleiden en is overal in te zetten dankzij het gebruik van een mobiele VR headset.

 

Oplossing

De Dreammap is omgetoverd naar een virtual reality omgeving voor de Oculus Quest. Een kleurrijke, rustige omgeving midden in de natuur. Omringt met dieren en rustgevende geluiden komt de wereld tot leven en de patiënt tot rust.

In een grot kan de gebruiker stenen selecteren met bepaalde eigenschappen en deze met zich meedragen. Deze staan symbool voor de verschillende mentale problemen en oplossingen.

Deze app wordt in combinatie gebruikt met een therapeut waarbij de therapeut de gebruiker door de wereld leidt.

ABC_Bemmel_5
ABC_Bemmel_2

Aan de slag met virtual reality?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.