VR Workshop

VR Workshop volgen?

Ontdek hoe je VR kunt inzetten voor je bedrijf.

MR workshop
dekker - Social AR
otolift - Social AR
favorcool - Social AR
sealtec - Social AR
wickey - Social AR

Wat leer je tijdens een VR workshop?

De opkomst van VR brillen, van eenvoudige 3DoF zoals Google Cardboard tot geavanceerde 6DoF headsets, opent nieuwe werelden in virtual reality.

Deze serieuze VR headsets vereisen kennis en vaardigheid, vooral voor organisatorisch gebruik. De workshop virtual reality biedt een essentiële introductie, waarbij deelnemers, of leerlingen, diepgaand kennis maken met VR. Ze leren niet alleen over de techniek maar ook hoe ze unieke VR experiences kunnen bedenken, waarbij de kijker letterlijk nieuwe dimensies verkent.

De digitale revolutie is hier

Wat leer je tijdens een VR workshop?

VR kan heel eenvoudig zijn, afhankelijk van de definitie die je hanteert. Zo kun je met een VR Cardboard, een smartphone en YouTube direct een 360 graden video bekijken zonder hardware te configureren of software te installeren.

Niet iedereen noemt dit “echte” VR, met name omdat het geen interactieve omgeving betreft waarin je vrij kunt bewegen, en met behulp van ruimtelijke VR controllers objecten in de ruimte kunt manipuleren. Tijdens een Virtual Reality Workshop leer je uit welke onderdelen een compleet VR set bestaat, wat de mogelijkheden zijn met de VR headset en rand accessoires, welke software er reeds beschikbaar is en op welke wijze je VR kunt gebruiken in de praktijk.

Een Virtual Reality Workshop geeft je in korte tijd meer inzicht in de virtuele wereld, en reikt je handvatten aan op basis waarvan je VR kunt introduceren in een professionele omgeving.

MR workshop
MR workshop

Het is eenvoudiger dan je denkt

Voor wie is een VR workshop bedoeld?

Virtual reality (VR) vindt steeds vaker zijn weg naar de werkvloer, het onderwijs, onderzoeksinstellingen en commerciële settings zoals VR arcades. Workshops in virtual reality, met focus op systemen zoals Apple Vision Pro en Meta Quest, bieden essentiële inzichten en vaardigheden voor diverse doelgroepen.

Deelnemers aan een VR workshop kunnen variëren van onderwijzers die VR willen integreren in het klaslokaal, tot ICT-specialisten die verantwoordelijk zijn voor het configureren van VR-brillen en -software. Ook onderzoeksinstellingen en organisaties die overwegen VR te adopteren voor training of teambuilding, vinden in deze workshops waardevolle kennis en ervaring.

 

Voor welke doelstellingen kan ik VR inzetten?

Een VR Workshop wordt doorgaans georganiseerd voor dit soort doelstellingen:

  1. Een teambuilding oefening waarbij collega’s tijdens een VR Workshop niet alleen een Oculus cursus krijgen, maar juist ook beter met elkaar leren samenwerken.

  2. Organisaties die overwegen gebruik te maken van Virtual Reality, maar nog niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden hebben veel baat bij een VR Workshop.

  3. ICT afdelingen van organisaties die vroeg of laat dit soort hardware en software moeten configureren en repareren moeten op de hoogte zijn de van mogelijkheden en technische aandachtspunten.

  4. Onderzoeksinstellingen die op basis van VR hun taken beter invulling kunnen geven kunnen middels een doelgerichte VR workshop veel leren over dit nieuwe medium.

  5. Onderwijsinstellingen zullen steeds meer gebruik maken van Virtual Reality in het klaslokaal, een Oculus Workshop of een HTC Workshop is dan zeker geen overbodige luxe voor onderwijzers.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin een Virtual-Reality Workshop heel goed inzetbaar kan zijn, houd er rekening mee dat het programma naar behoefte van de deelnemers ingevuld zal worden.

safety training steps into virtu - Social AR
MR workshop

Kosten besparen met een virtual reality workshop

In een tijdperk waar nieuwe technologieën, zoals virtual reality, snel evolueren, is het cruciaal voor organisaties om bij te blijven zonder onnodige uitgaven. Een workshop virtual reality biedt een korte introductie en scheidt essentiële inzichten van minder relevante informatie, wat zowel tijd als kosten bespaart.

Deelnemers, of leerlingen, krijgen de kans om onder professionele begeleiding VR experiences te bedenken, waarbij de kijker letterlijk nieuwe werelden betreedt. Dit alles zonder de noodzaak van grote initiële investeringen in snel veranderende hardware en software.

Onze workshop biedt een praktische kennismaking met virtual reality, waarbij leerlingen nemen wat ze leren en dit toepassen, van het conceptuele stadium tot het virtuele podium, vergelijkbaar met een fysiek theater. Met de camera als hun venster op de wereld, ontdekken ze de onbegrensde mogelijkheden die deze opwindende nieuwe technologie biedt.

vr owl logo wit 1 - Social AR

Interesse in een VR workshop?

Apple Vision Pro en Meta Quest 3 workshop volgen?

Bij het organiseren van een virtual reality workshop, biedt de keuze tussen Apple Vision Pro en Meta Quest een moderne invalshoek. Beide systemen ondersteunen het ontwikkelen van diverse VR experiences. Leerlingen leren door het creëren van unieke VR werelden, waarbij de kijker letterlijk nieuwe dimensies verkent.

De Vision Pro valt op door zijn integratie met Apple’s ecosysteem, terwijl de Meta Quest toegankelijkheid en veelzijdigheid biedt. Beide platforms zijn uitstekend geschikt voor leerlingen om verschillende VR experiences te bedenken en te ervaren, waardoor ze waardevolle vaardigheden opdoen in deze snelgroeiende technologische ruimte.

apple vision pro
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.