ClickCease

VRIDZ | VR CMS

Industrie: VRIDZ (Virtual Reality In De Zorg)
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Creëren van een applicatie

VRIDZ 2

Oplossing

Omdat Facebook de productielijn van de Oculus Go stopt heeft gezet, heeft VRIDZ VR Owl gevraagd om de applicatie van de Oculus Go om te zetten naar de Pico G2 4K met daarbij uitbreiding van nieuwe functionaliteiten. 

Wanneer de gebruiker de applicatie opent kan hij/zij kiezen uit drie categorieën: Angsten/Trauma’s, Breinreis en Ontspanning. In de sectie angsten en trauma’s kan de gebruiker trainen met levensechte beelden tegen hoogtevrees of vliegangst.

In de Breinreis sectie werk je middels Brainspotting van David Grand aan het verwerken van emotionele last. Dit kan bijvoorbeeld angst zijn, maar ook trauma’s of onzekerheden. In de laatste sectie, ontspanning, kan je video’s afspelen op prachtige plekken in de natuur waar je lekker tot rust kunt komen. Indien gewenst kan een ontspanningsoefening aangezet worden. Alle video’s in de applicatie zijn ter ondersteuning van therapiesessies.


Vraag

VRIDZ, Virtual Reality In De Zorg, maakt levensechte 360° videos in combinatie met ontlading via EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en VSDT (Visual Scheme Displacement Therapy). Therapeuten gebruiken deze technieken bij mensen die blijvende last hebben van een schokkende ervaring, als een ongeval, of bij mensen die angsten hebben, als vliegangst. VR Owl werd gevraagd om een applicatie te creëren met een ingebouwd content management systeem (CMS) voor de Oculus Go en de Pico G2 4K.

VRIDZ 3

Resultaat

Het resultaat is een applicatie die inzetbaar is bij verscheidene therapiesessies. VRIDZ heeft nu een multifunctionele applicatie waarin al hun video’s staan.

VRIDZ kan de applicatie makkelijk beheren met het ingebouwde CMS. Het voordeel hiervan is dat zij gemakkelijk nieuwe content kunnen toevoegen.

VR Owl VRIDZ

Ready to create impact?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.