Waardevol Weefsel – Interactieve Spiegel

De klant

Waardevol Weefsel is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht, TNO, Goldfizh en Corpus. Deze is tot stand gekomen met subsidie van de Nationale Wetenschapsagenda.

De vraag

De klant wil burgers, ziekenhuizen en de politie bewust bewuste maken van de voordelen en kansen van weefselonderzoek. Zij zoeken naar methodes om de boodschap het meest effectief over te brengen. VR Owl werd gevraagd mee te werken aan een magische spiegel.

De oplossing

Wij maakten een interactieve spiegel waarmee je een kijkje kunt nemen in je eigen lichaam. Ga voor de spiegel staan en je ziet lichaamsdelen in 3D over je eigen lichaam geprojecteerd. Met handgebaren kan je eenvoudig tussen de lichaamsdelen switchen en informatie verkrijgen.

De mobiele installatie

De magische spiegel bevat van een mobiele beamer en een groot projectiescherm.Deze installatie is speciaal ontworpen om eenvoudig in gebruik te zijn en makkelijk te vervoeren. Zo kan de klant snel de magische spiegel op vrijwel elke locatie gebruiken

De sensoren

Door op juiste afstand te staan en eenvoudige kalibratie te doen kan de installatie door jong-en oud gebruikt worden.Middels speciale sensoren worden de bewegingen van het lichaam en de handen opgepikt waardoor de gebruiker eenvoudig kan navigeren. 

Het resultaat

De magische spiegel wordt door de gebruikers als innovatief en informatie ervaren. Door op een interactieve wijze te leren komt de informatie beter over en blijft deze beter hangen. Vooral de ondersteunende feiten en de visuele weergave maken dit een effectief communicatie middel.

Play Video

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.