Waarom krijgt Thalmic Labs 120 miljoen dollar?

Het bedrijf Thalmic Labs heeft maar liefst 120 miljoen dollar aan investeringen opgehaald, Intel Capital en het Amazon Alexa Fund investeren ook in dit bedrijf. Het lijkt er op dat een deel van dit geld besteed gaat worden aan een vernieuwende VR armband. Wat kan deze armband, en is het beter dan hun eerste product, de MYO?

MYO voor spierballen

thalmic1De MYO armband was het eerste grote product van Thalmic Labs. Deze armband registreerde de spieren in je arm en kon zo de beweging van jouw ledematen waarnemen om deze data vervolgens door te sturen naar een stuk software.

Helaas was de eerste generatie niet zo nauwkeurig als je zou verwachten, en hoewel de ontwikkelaar het positioneerde als VR accessoire sloeg het concept niet aan.

Een nieuwe armband

thalmic2Thalmic Labs richt zich meer dan ooit op VR en het lijkt er sterk op dat ze voor het einde van het jaar met een nieuwe armband komen die met een andere technologie gaat werken. Deze armband kan de individuele vingers waarnemen.

In een patent van dit bedrijf is te zien dat ze werken aan een soort armband met sensoren rondom. Signalen worden met een zender naar de software gestuurd. Als je bijvoorbeeld een knijp beweging zou maken kan de armband dit waarnemen.

Wel apart, niet uniek

thalmic4Op dit moment zijn het allemaal slechts geruchten, Thalmic Labs geeft niets prijs van hun planning en aanstaande producten. ManusVR heeft al een set VR handschoenen op de markt, in combinatie met de HTC Vive kunnen ze al een arm “digitaliseren”.

Leap Motion heeft een camera tracking oplossing waarbij je vrij met je handen kunt bewegen en die beweging wordt in 3D geregistreerd. En de Hololens van Microsoft werkt ook met handbewegingen. Gaat Thalmic Labs met de grote vernieuwing komen voor Virtual Reality?

 

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.