Wallenius Wilhelmsen | VR Safety Training

De klant

Wallenius Wilhelmsen vervoert en behandelt auto’s, tractoren, treinen, windmolens of zelfs hele fabrieken voor enkele van de bekendste bedrijven ter wereld. Om de lading veilig en efficiënt in beweging te houden, werken er 8.200 fantastische mensen als vrachtwagenchauffeur, in havens, in 121 verwerkingscentra en kantoren in 29 landen.

nurnberg 220126 08086 3838 1db4cb68688ab678b7488992a775a806 scaled -
E3A1514 1 -

De vraag

Bij de Zeebrugse rederij, waar maar liefst 34 nationaliteiten samenwerken, is het personeel zich beperkt bewust van de gevolgen van de gevaren op de werkplek. VR Owl werd gevraagd om een 360˚ veiligheidstrainingsvideo te maken om hen aan de gevaren te herinneren.

De oplossing

Door de VR-bril worden werknemers ondergedompeld in een virtuele werkomgeving waar ze veiligheidsrisico’s en -maatregelen ervaren. In tegenstelling tot traditionele trainingen, zorgt de VR-bril ervoor dat de werknemers niet snel afgeleid raken en beter gefocust blijven.

Wallenius VR Training 5 1 -

Het MVP

VR Owl ontwikkelde een aantal video’s die diverse scenario’s tonen en de impact van het niet volgen van veiligheidsvoorschriften. Zo ervaart de kijker wat het risico is van het niet dragen van een veiligheidsbril wanneer er een olielek ontstaat.  Deze eerste test was dermate succesvol dat WW een aantal nieuwe video’s liet ontwikkelen.

De scenario's

In de overige scenario’s ervaart de kijker de gevolgen van het niet dragen van een veiligheidsharnas of het opzetten masker bij het spuiten van verf. De video laat de impact zien door de kijker te laten en buiten bewustzijn raken door de inhaleren van verf. 

Het resultaat

Deze innovatieve training is niet alleen bedoeld voor huidige medewerkers, maar helpt ook bij het aantrekken van nieuwe werknemers. De training is zeer nauwkeurig gemaakt, zodat nieuwe werknemers de werkomgeving en veiligheidsvoorschriften leren kennen zonder één voet in de ateliers en magazijnen te zetten.

Video afspelen
Wallenius VR Training 3 1 -
Wallenius VR Training 7 1 -
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.