Walmart integreert augmented reality in eigen app

Om de gebruikerservaring te personaliseren, heeft Walmart augmented reality-functies in zijn app aangekondigd die klanten helpen beslissingen te nemen voordat ze een aankoop doen.

Walmart Targets Metaverse Building Future Retail - walmart ar

Wallmart 'View In Your Space"

Zoals de naam al doet vermoeden, is View in your space een productvisualisatiefunctie waarmee shoppers 300 meubels en woonaccessoires virtueel kunnen uitproberen in hun woonruimtes met behulp van de app van Walmart. Het is van plan om in de komende maanden zogenaamde ‘college essentials’ toe te voegen.

Wallmart lijkt met deze move Ikea achterna te gaan die vorige maand de Ikea AR app voorzag van nieuwe features.

De ar functie zal in de eerste week van juli beschikbaar zijn in de iOS-app van Walmart. Walmart heeft nog niet bevestigd of deze feature voor Android telefoons beschikbaar wordt. 

Hoe werk de Wallmart AR app?

Om toegang te krijgen tot de functie, moeten klanten klikken op de tekst ‘bekijken in je ruimte’ op AR-compatibele items in de Walmart iOS-app. Zodra het de echte omgeving van de klant scant, kunnen ze de items in hun ruimtes bekijken. Bovendien kunnen ze de objecten vergroten of verkleinen, roteren of verplaatsen om overeen te komen met hun ruimtes. 

De functies bestaan ​​uit haptische feedbackfunctionaliteit waarbij het klanten beperkt om de objecten buiten de grenzen van hun kamer te verplaatsen. Dit voegt een beetje realisme toe aan hun winkelervaring. 

1 mru4Ihbp81aEXTsYSbGpMA 1 - walmart ar

Wallmart in store AR Experience

Met de hulp van de Walmart Global Tech-divisie heeft Walmart een AR-functie in de winkel ontwikkeld waarmee consumenten productinformatie over geselecteerde producten kunnen bekijken. 

De informatie kan worden bekeken door de camera van de smartphone op Walmart-winkelschappen te richten met behulp van de Walmart-app. 

Zo kan een klant die op zoek is naar deals, kan de producten scannen om te zien welke artikelen met korting beschikbaar zijn of welke artikelen een loyaliteitsprogramma hebben. 

De toevoeging van augmented reality in e-commerce lijkt steeds grotere proporties aan te nemen. Veel merken en retailers zijn begonnen met het verkennen van deze technologie om de klantervaring te verbeteren. 

Meer informatie over augmented reality? of aan de slag met een AR bedrijf?  Neem contact met ons op!

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.