Walmart lanceert Walmart Land en Universe of Play in Roblox

Retail gigant Walmart heeft twee unieke ervaringen gelanceerd, Walmart Land en Universe Play in de wereld van Roblox. Walmart Land bestaat uit een virtuele winkel, en het Universe of Play omvat speelgoed werelden en spelletjes. De ontwikkeling is een logische keuze omdat Walmart vorig jaar verschillende handelsmerken had aangevraagd om virtuele goederen te maken en te verkopen.

Png 1 - Walmart Land

Wat is Walmart Land?

Wal-Mart Land is ontwikkeld door Journey en Publicis Group’s power of One Agency. Het brengt het beste naar de gebruikers op gebied van mode, stijl en winkelervaringen.

walmart land electric island experience netflix trivia - Walmart Land

Walmart Land bestaat uit verschillende bezienswaardigheden, waaronder een virtuele winkel en een reuzenrad dat een vogelperspectief bied van de wereld. Daarnaast zijn er verschillende interactieve secties zoals Electric Island, House of Style en Electric Fest.

House of style richt zich op liefhebbers van mode en kleding. Zo is er een “Manicure Challenge” waarbij gebruikers nagelkleuren kunnen vergelijken. Evenals een fotohokje waar spelers verschillende outfits kunnen proberen en een selfie maken.

walmart land electric island experience - Walmart Land

Spelers op “Electric Island” krijgen toegang tot verschillende activiteiten, waaronder de “Dance Off” wedstrijd en “Electric Fest” live optredens van bekende artiesten. De functies zijn vergelijkbaar met Spotify Island, dat een digitale bestemming met ruimte thema lanceerde, Planet Hip-Hop op Roblox. 

walmart land electric island experience dj booth - Walmart Land

William White, Chief Marketing Officer, Walmart U.S.: “Roblox is een van de snelst groeiende platformen in de metaverse, en onze klanten er veel tijd zullen doorbrengen. Daarom richten we ons dus op het creëren van innovatieve ervaringen die hen enthousiast maken. Iets wat we al doen in de gemeenschappen waar ze wonen, en nu ook in de virtuele werelden waar ze spelen.

Wat is de Universe of Play?

walmart universe of play jurassic world - Walmart Land

Walmart Universe of Play is een virtueel pretpark en richt zich op een veel jonger publiek. Het bevat verschillende virtuele bestemmingen waar gebruikers munten kunnen verdienen en geheime codes kunnen ontgrendelen. 

Volgens het persbericht bevat het Universe of Play verschillende ervaringen zoals spannende spellen, gewilde beloningen en virtuele avonturen. 

Gebruikers kunnen vijf nieuwe games beleven en producten en personages ervaren van onder andere L.O.L Surprise, Jurassic Park en Magic Mixes. De experience bevat ook hoverboards waarmee gebruikers sneller kunnen reizen in de metaverse.

Hoe kan ik de ervaringen bezoeken?

Spelers kunnen de Roblox desktop app downloaden of de website bezoeken en zoeken naar ‘Walmart Land’ in de zoekbalk. Spelers kunnen de ervaring ook mobiel bezoeken.

Een rapport van Vice beweert dat 1 op 3 Gen Z respondenten graag virtueel winkelt om zo producten te bekijken en te kopen. 2 op 3 Gen Z’ers zeggen dat hun virtuele bezittingen net zo belangrijk zijn als hun echte.

Met merken als Nike, Gucci en Spotify die de metaverse, is de deelname van Walmart tot de metaverse een bewijs dat de gigant de ervaring voor zijn gebruikers opnieuw wil definiëren.

Picture of Marketing
Marketing

De Metaverse voor jouw bedrijf?

Ontdek de mogelijkheden van de Metaverse voor jouw bedrijf.

Klik hier voor de mogelijkheden
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.