Warner Bros lanceert web 3 ervaring

Warner Bros. Home Entertainment is zojuist een samenwerking aangegaan met blockchainbedrijf Eluvio. Zo kunnen zij de fantasyfilm “Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” naar hun web 3-platform Movieverse brengen. Het bedrijf heeft NFT’s gemaakt, gebaseerd op de film.

Wat is WB Movieverse?

WB Movieverse is een online marktplaats waar fans film-NFT’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen. De eerste NFT is de originele LOTR die fans toegang geeft tot beelden van achter de schermen en foto’s geïnspireerd op de film. De overstap komt nadat Disney’s CEO Bob Chapek heeft aangegeven dat hij interesse heeft in de Metaverse.

WB Movieverse toont duidelijk de voortdurende innovatie van het bedrijf in het aantrekken en betrekken van fans. Mede door hen nieuwe ervaringen en exclusieve toegang te geven tot onvertoonde beelden, dialoog en merchandise.

LOTR op een Web 3.0 platform

De LOTR NFT bestaat uit twee bundels: de Premiere Mystery Edition en de Premiere Epic Edition. De eerste bevat een uitgebreide editie van de film in 4K UHD, meer dan acht uur aan special features van de film, een image gallery en verborgen locatie-specifieke AR collectables.

Terwijl de laatste bestaat uit alle features uit de mystery edition samen met key art voor drie filmlocaties: De Gouw, Rivendel en de Mijnen van Moria. De Mystery Edition bevat een willekeurige selectie daarvan. De Epic Edition bevat extra fotogalerijen die niet zijn opgenomen in de Mystery Edition.

WB en Eluvio verkopen 999 Lord of the Rings Edition-exemplaren voor $100 per stuk en 10.000 Mystery Edition-exemplaren voor $30 per stuk.

Volgens Michelle Munson, CEO en medeoprichter van Eluvio, 

“Fans van The Lord of the Rings kunnen nu aan een epische media-ervaring deelnemen die hen ongetwijfeld zal verrassen. Het is echt ontworpen voor een massaal consumentenpubliek, niet alleen voor Web3-liefhebbers, en daarom moet het zo opmerkelijk en boeiend aanvoelen, en dat doet het ook. Tegelijkertijd legt Warner Bros. Home Entertainment een nieuwe lat voor innovatie in de distributie van thuisfilms door het potentieel van Web3 te demonstreren.

Hoe kan je deelnemen aan de ervaring?

Om de LOTR NFT te verwerven, kunnen gebruikers gewoon de website – https://web3.wb.com/ bezoeken en kijken of beide bundels beschikbaar zijn. Per vandaag zijn de uiterst zeldzame – 999 Premier Epic Editions uitverkocht, maar de Mystery Edition bundel is nog steeds beschikbaar om te kopen. 

Om een van de NFT’s te kopen, moeten gebruikers een Eluvio media wallet aanmaken die fungeert als een digitale kluis. Hiermee kunnen consumenten content streamen en kopen. Volgens decrypt kan The Lord of the Rings NFT niet worden verkocht, zodat het eigenlijk een homevideo release is met “meer ervaringsgerichte menu’s”.

Naast Warner Bros. Home Entertainment is Warner Bros Discovery samen met NFT-platform Nifty van plan een nieuwe samenwerking aan te kondigen voor Game of Thrones digitale collectibles. waarmee fans unieke avatars kunnen verzamelen die geïnspireerd zijn op de HBO-serie.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.