WB Firepacks | Brandbeveiliging Demo

Industrie: Bedrijfsbeveiliging
Technologie: Virtual Reality 
Toepassing: Training

Vraag

WB Firepacks heeft VR Owl gevraagd om een VR App te creëren. WB Firepacks ontwikkelt, produceert, onderhoudt en repareert Firepacks. Firepacks zijn pomp eenheden voor brandblussen, gedreven door diesel of elektrische motoren. Deze worden doorverkocht aan bedrijven om brand efficiënt te blussen. 

De aanleiding is dat WB Firepacks dit pompmechanisme, en specifiek hun unieke RFP module, wilde demonstreren onafhankelijk van locatie. Hierbij wilde ze hun machines virtueel demonstreren bij bijvoorbeeld salesgesprekken of beurzen. Door deze VR applicatie is dit mogelijk. 

Resultaat

Door een mobiele VR experience te creëren waarin de pompruimte virtueel bezocht kan worden, kan de klant alsnog de volledige werking zien van het systeem op locatie. VR Owl heeft met animaties de werking van het systeem uitgelegd en kunnen gebruikers de werking volledig ervaren. 

Het resultaat is een indrukwekkende en realistische ervaring waarmee gebruikers snel een goed beeld kunnen krijgen van de voordelen van de EFP module.

Oplossing

Om te zorgen dat de virtuele ervaring zo dicht mogelijk bij de realiteit ligt, heeft WB Firepacks een technisch 3D model geleverd. Dat model is door VR Owl geoptimaliseerd voor VR. Vervolgens zijn er animaties toegevoegd, waarmee het geheel tot leven is gekomen. 

Dit project is in co-creatie gemaakt. WB Firepacks heeft uitgelegd hoe het systeem werkt, waarna VR Owl het vertaald heeft naar een VR ervaring. VR Owl heeft de 3D loods gecreëerd. 

De gebruiker wordt meegenomen in een ervaring waarin de voordelen van de brandblusinstallatie, en in het bijzonder de EFP module, worden uitgelegd. Dit wordt o.a. gedaan voor een voice-over in combinatie met duidelijke animaties. Verschillende stappen worden geactiveerd door de gebruiker door middel van het indrukken van knoppen.

Aan de slag met virtual reality?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.