Wickey | WebAR Product Visualizer

De klant

Wickey verkoopt sinds het begin van de jaren 90 speeltoestellen en heeft wereldwijd meer dan 500.000 sets verkocht. De speeltoestellen worden enkel via de eigen site verkocht waar tevens inspiratie en instructies te vinden zijn.

De vraag

Wickey helpt de klant gedurende de gehele customer journey, van inspiratie en informatie voorafgaand aan de koop tot aan instructies na levering.

Voor de koop vragen veel klanten zich af hoe een speeltoestel in de tuin past. Om deze vraag op te lossen vroeg Wickey ons mee te helpen met de implementatie van augmented reality op de website.

IMG 6415 scaled - NLinBusiness 360

De oplossing

Wij maakten de producten van Wickey geschikt voor augmented reality via het web en hielpen bij implementatie in de customer journey.

P1022255.MOV.01 33 12 13.Still002 - NLinBusiness 360

De 3D modellen

Wickey heeft tientallen speeltoestellen waarvan wij de 18 meest populaire optimaliseerde voor het gebruik in augmented reality. Wij verwijderde overbodige details en creërde de juiste bestanden voor WebAR voor Android & Apple.

Bekijk in 3D & AR

De augmented reality ervaring werkt zonder app voor Apple & Android. Via de mobiele website kun je direct ‘bekijk in 3D’ selecteren waarna het speeltoestel direct via je camera in de tuin verschijnt. Via de normale website scan je simpelweg een QR code voor hetzelfde effect.

Bepaal de ideale plek

Je kunt nu het speeltoestel op ware grootte in je tuin plaatsen door je telefoon te bewegen en/of te slepen. Je draait het product met twee vingers om zijn as of past de grootte aan door te pinchen.

Dubbelklik je op het product dan schaalt deze direct terug naar 100% ware grootte. Je maakt eenvoudig een foto die je direct deelt of opslaat om later te vergelijken met andere producten.

Phones - NLinBusiness 360
IMG 8758 scaled - NLinBusiness 360

Resultaat

De populairste producten van Wickey zijn voor iedereen te beleven in augmented reality. Naast een leuke merkinteractie inspireert dit klanten en helpt het bij een beslissing maken bij de aankoop.Doordat klanten vooraf kunnen zien of een product daadwerkelijk past worden minder producten retour gestuurd wat zowel kosten als het milieu spaart.

Wickey AR visualizer - NLinBusiness 360
Untitled 3 1 - NLinBusiness 360
vr owl logo wit 1 - NLinBusiness 360

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.