Zero Latency; de toekomst van entertainment?

Met klamme handen stap je in een ruimte van 400 vierkante meter. In je handen houd je een enorm geweer vast, op je hoofd draag je een Oculus Rift headset. Stap in de toekomst waarin de wereld zich herstelt van totale verwoesting. Vecht met hordes bloeddorstige zombies en wees de rebellen te slim af. Ben jij moedig genoeg om in de arena van Zero Latency te stappen?

Er is maar één nadeel, in dit geval is het einde van de wereld ook écht aan het einde van de wereld; Melbourne in Australië. Daar kun je voor een kleine 60 euro 50 minuten lang een virtueel gevecht aangaan met hordes zombies en ander gespuis. Zes spelers kunnen tegelijkertijd in de arena stappen om te strijden. Het speelveld is qua oppervlakte 400 vierkante meter maar de kaart in het spel is groter en past zich automatisch aan.

zero-latency1

Technisch hoogstandje

zero-latency2Deze attractie begon in 2013 als een kleiner project met crowd funding maar is sindsdien uitgegroeid tot een volledige spelervaring. In de conceptfase was er nog geen Oculus Rift beschikbaar, nu wordt de DK2 versie gebruikt die in een later stadium vervangen zal worden met het publieke model. Alienware zag het project wel zitten en sponsorde deze attractie met hardware om het project tot leven te brengen.


Er wordt een combinatie van zelf ontwikkelde hardware gebruikt en ook standaard producten zoals de Playstation Eye die de spelers door de ruimte kan volgen. De headsets zijn ook uitgerust met microfoons zodat de zes spelers met elkaar kunnen communiceren tijdens het spel.Zero Latency is nog maar net begonnen maar er zijn reeds ambities om het concept verder uit te werken en nog realistischer te maken. Bijvoorbeeld ventilatoren om wind te simuleren, en sprinklers voor regen. Maar zelfs met een platte vloer stap je nu al over de virtuele objecten heen, zo echt voelt het…

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.